Herinneren en Incasseren

Niets zo vervelend als klanten die te laat of zelfs helemaal niet betalen. Met Debiteurnet is dat verleden tijd. Na een herinneringsproces worden niet-betaalde facturen automatisch klaargezet voor een incasso-traject. Dit traject heb je volledig zelf onder controle.

In eigen beheeer

Van herinneren tot gerechtsdeurwaarder

Is de vervaldatum van de factuur verstreken en er geen betaling geregistreerd? Dan wordt de factuur automatisch toegevoegd aan het actieoverzicht voor herinneringen en incasso’s. Je ontvangt dagelijks of wekelijks een e-mail om je hierop te attenderen.

Debiteurnet voorziet standaard in alle nodige stappen die gezet moeten worden in een incasso-traject, van vriendelijk herinneren tot de gerechtsdeurwaarder. In eigen beheer!

Incasso dashboard - Debiteurnet

De eerste stappen

Herinneren

De meest gebruikte stappen bij een niet betaalde factuur zijn de 2 herinneringen: de 1e herinnering en de zogenaamde ’14-dagen brief’. Jij bepaalt zelf wie je op welk moment de herinnering stuurt. Alleen de volgorde staat vast. Daarmee is het juridisch gezien waterdicht.

Herinneringen - Debiteurnet

Incassokosten en -rente

Incasseren

Hebben de herinneringen niet geleid tot een betaling? Dan heb je recht op wettelijke rente en kan je een incasso-zaak starten. Debiteurnet berekend automatisch welke kosten en rente voor jouw factuur van toepassing zijn.

Op jouw moment start je je eigen incasso-zaak in samenwerking met DBN Debt Collector. Hiervoor betaal je bij aanvang van de incassozaak een eenmalig bedrag en kan je 3 opvolgende e-mails versturen. Goed nieuws: deze kosten worden direct al gedekt door de doorberekende incasso-kosten. Je houdt er zelfs wat aan over.

Incasso's - Debiteurnet

Laatste halte

Gerechtsdeurwaarder

Het is niet wat je wilt, maar je kunt er maar beter op voorbereid zijn: als niets meer werkt, dan heb je de mogelijkheid om een deurwaarder in te schakelen.

Op basis van het opgebouwde dossier (van factuur tot laatste incasso e-mail) betaal je een eenmalige fee voor het opstarten van de zaak. De deurwaarder stuurt een fysieke brief naar de wanbetaler met daarin de proceskosten. Blijft betaling dan nog steeds uit, dan kan je in overleg met de deurwaarder vervolgstappen afspreken.

Advocaten - Debiteurnet