Debiteurenbeheer – een samenvatting voor superdrukke mensen

Debiteurenbeheer is een noodzakelijk kwaad voor elk bedrijf dat er financieel niet onderuit wil zakken. Zorg dus dat je de klanten goed opvoedt. Vertel je nieuwe klant bij de eerste opdracht wanneer hij de factuur precies kan verwachten en wanneer hij betalen moet. We geven hier een samenvatting van wat een goed debiteurenbeheer nu precies is als je het even te druk hebt om al onze blogs te lezen ?

Een kwart van alle bedrijven gaat failliet omdat de klanten te laat de rekeningen betalen. Feitelijk ben je dan bank geweest van je klanten, zonder goede dekking. Zorg er dus voor dat jouw klant de factuur op tijd betaalt. Waaraan moet het proces voldoen om dit te realiseren?

Samenvatting

Heb je geen tijd om alle blogs te lezen? Onthoud dan de volgende tips:

1. Maak het belang van het debiteurenbeheer inzichtelijk. Stel een aantal ratio’s op waaruit je kunt afleiden hoeveel je kunt besparen of verdienen met een strakker debiteurenproces.
2. Maak de betalingstermijn zo kort mogelijk (klanten betalen meestal op de laatste dag!).
3. Stuur de eerste herinnering de dag na het verstrijken van de betalingstermijn.
4. Zet de betalingstermijn in de algemene leverings- en betalingsvoorwaarden. Stuur deze altijd met een offerte en nogmaals met de factuur mee.
5. Stuur een foutloze en duidelijke factuur. 50% van de niet-betalers begrijpen de factuur niet. Lees ook ‘aan welke eisen moet een factuur voldoen?
6. Nodig de klant uit om te reageren op de factuur.
7. Maak het makkelijk om de factuur te betalen.
8. Automatiseer de standaardprocessen zo veel mogelijk maar neem persoonlijk contact op bij calamiteiten.
9. Analyseer periodiek je gehele debiteurenproces en dwing jezelf om deze altijd aan te scherpen.
10. Bemoei jezelf als ondernemer altijd met de grootste debiteuren.