Op zoek naar een online boekhouder? Bekijk de mogelijkheden van slimme software

In dit artikel vertellen we alles over de voordelen van een online boekhoudprogramma. Met het softwarepakket van Debiteurnet til je eenvoudig jouw boekhouding naar een volgend niveau en bespaar je veel tijd. Je kunt eenvoudig facturen versturen, de cashflow onder controle krijgen en indien nodig een geautomatiseerd incassotraject beginnen. Zowel voor bedrijven, accountants en online boekhouders biedt het systeem vele voordelen. Je hebt altijd inzage in alle facturen en openstaande rekeningen vanuit één centraal platform. Benieuwd naar Debiteurnet en de mogelijkheden van online boekhouding? In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten.

EENVOUD EN OVERZICHT MET DEBITEURNET

De belangrijkste gegevens van jouw klanten heb je overzichtelijk bij de hand met Debiteurnet. In één scherm leg je de contactgegevens van je debiteur vast en zie je de facturen met de actuele betaalstatus.

Ontdek de mogelijkheden van Debiteurnet ➡ 

Wat doet een online boekhoudprogramma?

Online boekhoudsoftware helpt je om de financiën en cashflow van je bedrijf te beheren. Online boekhoudprogramma’s zijn gemaakt om het boekhouden te vereenvoudigen en zoveel mogelijk te automatiseren. Hierdoor kun je facturen en transacties met één klik verwerken. Online boekhoudsoftware is ook ideaal om de zaken georganiseerd te houden. Zo kun je eenvoudig klanten en cliënten beheren, rapporten maken, facturen verwerken en betalingen bijhouden die geïnd moeten worden. Met Debiteurnet kun je het hele facturatieproces in één workflow organiseren. Wanneer een factuur niet op tijd wordt betaald, dan wordt automatisch de eerste herinnering voor verzending klaargezet. Dit geeft zowel bedrijven als boekhouders veel meer overzicht en rust.

Boekhoudsoftware voor de online boekhouder

Voor freelancers en kleine zelfstandigen is een online boekhoudprogramma de perfecte oplossing om de facturen, uitgaven en geldstroom op één plaats te beheren. Debiteurnet wordt zowel door kleine bedrijven als grote bedrijven gebruikt om het overzicht over het facturatieproces te bewaken. Maar de tool wordt ook vaak gebruikt door accountants en online boekhouders die door bedrijven ingeschakeld worden. Boekhouders hebben met het platform volledige inzage in de facturen en openstaande rekeningen van hun klanten, waardoor ze een snellere en betere service kunnen verlenen. Het is heel eenvoudig om binnen één licentie meer accounts aan te maken, waar online boekhouders de facturen en rekeningen van meerdere klanten kunnen beheren.

Tijd besparen met online boekhoudsoftware

Veel online boekhouders en kleine ondernemers gebruiken Debiteurnet, omdat het hen ontzettend veel tijd bespaart. Een ondernemer is namelijk gemiddeld 8 à 9 uur per maand bezig met de administratie. Wanneer je optimaal gebruik maakt van de slimme functies van Debiteurnet bespaar je gauw al zo’n  70 tot 80% aan tijd die je kwijt bent aan de boekhouding. Daarnaast houd je veel beter grip op openstaande facturen en de cashflow. De tijd die je bespaart kun je weer besteden aan primaire taken en het verbeteren van producten en diensten. Hierdoor focus je je echt op het ondernemen, en dat is waar natuurlijk je passie ligt. Hieronder noemen we de belangrijkste voordelen van online boekhoudsoftware:

 • Je kunt alle facturen en offertes automatisch maken en met één klik versturen.
 • Dankzij Debiteurnet werk je veel beter samen met je boekhouder.
 • De volledige workflow kun je opnemen: van het versturen van facturen tot een incassotraject.
 • Je kunt gemakkelijk meer gebruikers aanmaken in het systeem, zodat je toegang hebt tot alle rekeningen van klanten en cliënten.
 • Debiteurnet heeft talloze opties, zoals de verlengde btw-regeling, g-rekening, factoring informatie en het vastleggen van een betalingsregeling.
 • Je hebt inzage in de belangrijke gegevens van debiteuren, de contactgegevens en alle facturen met actuele status.
 • De complete boekhouding is inzichtelijk op één centraal platform.
 • Met online boekhouden heb je een actueel overzicht van de status van alle facturen, waardoor je altijd up-to-date bent.
 • Online boekhouden vereenvoudigt de aangifte inkomstenbelasting.
 • Met Debiteurnet heb je overal toegang tot je facturen, zowel op desktop, tablet en smartphone.

Verlengde btw-regeling in de btw-aangifte

Met een functie als de verlengde btw-regeling bij Debiteurnet kan de btw van de leverancier naar de afnemer heel eenvoudig verlegd worden. Vooral wanneer je zaken doet met het buitenland is het gebruikelijk om gebruik te maken van de verlegde btw-regeling. Met Debiteurnet is het mogelijk op per btw-tarief de vergoeding waarover de btw is verlegd op te nemen in de btw-aangifte. Een handige functie om je boekhouding en administratie te vereenvoudigen.

Online boekhouding zelf doen of uitbesteden?

Als zzp’er is de boekhouding vaak niet je favoriete klus en moet vaak nog snel naast je andere werkzaamheden gedaan worden. Ook voor grote bedrijven kan het lastig zijn om overzicht te houden over de financiële administratie en wordt er in sommige gevallen gekozen om de boekhouding uit te besteden aan een betaalbare boekhouder. Maar wat past het beste bij jou? Hieronder noemen een aantal opties die je helpen om de juist keuze te maken:

Boekhouding uitbesteden aan boekhouder/administratiekantoor

Je kunt ervoor kiezen om je financiële administratie over te laten aan een externe accountant. In dat geval hoef je zelf geen bonnen meer te scannen en de btw-aangifte te regelen. Ook de jaarrekening heb je geen omkijken meer naar, waardoor je meer tijd overhoudt voor je primaire taken. Vooral voor starters kan online boekhouden lastig zijn in het begin, waardoor uitbesteden een interessante optie kan zijn. Een boekhouder is bovendien goed in het zien van fiscale kansen en weet op de juiste manier gebruik te maken van subsidieregelingen.

Boekhouding zelf doen met online boekhoudpakket

Automatisering biedt tegenwoordig veel kansen voor ondernemers om hun aangiften te doen en genoeg tijd over te houden voor hun onderneming. Vooral voor de ZZP’er is het eenvoudiger dan ooit om op basis van een template automatische facturen te maken die met één druk op de knop verstuurd worden. Alle vaste gegevens zoals adres, KVK-nummer, btw-nummer, btw-tarief etc. staan al ingesteld. Ook is het heel eenvoudig om een bankkoppeling te maken. Met een online boekhoudpakket kun je zelf de boekhouding bijhouden, zonder dat het al te veel tijd in beslag neemt. Ondanks dat veel ondernemers denken dat boekhouden ingewikkeld is, hoeft dat ik de praktijk helemaal niet zo te zijn.

Uitbesteden aan online boekhouder

Steeds meer bedrijven kiezen voor een online boekhouder. Een online boekhouder neemt alle taken uit handen, zoals het verwerken van bonnetjes, het verwerken van facturen en de btw- en jaaraangifte. Ze verzorgen alles van a tot z. Hiervoor worden vaak programma’s zoals Debiteurnet gebruikt om alle boekingen te regelen. Een groot voordeel hiervan is dat zowel de online boekhouder als het bedrijf weet hoe de facturatie en cashflow ervoor staan.

Welke optie past goed bij mij?

Aan de hand van de onderstaande lijst kun je bepalen wat voor jouw bedrijf de beste optie is. Bekijk altijd wat voor jouw bedrijf betaalbaar is en welke werkwijze efficiënt is.

 1. Beoordeel of je voldoende tijd hebt om zelf je boekhouding te regelen.
 2. Heb je de kennis om alle bankafschriften te regelen en belasting af te dragen? Ben je op de hoogte van alle wet- en regelgeving?
 3. Tarief: kijk goed naar de voordeligste optie. Bij het gebruik van software kun je tegenwoordig voordelige abonnementen afnemen.
 4. Inzicht: vind je het belangrijk om zelf het overzicht te houden? Vraag aan een boekhouder met welk programma gewerkt wordt of kies zelf een softwarepakket uit om overzicht te houden.
 5. Snelheid: Vind je het belangrijk om snel facturen te versturen en op te volgen? Dan is een up-to-date overzicht een must, zowel wanneer je met een externe partij werkt als zelf de balans opmaakt.

Het is dus van belang dat je alle voor- en nadelen afweegt in jouw keuze. Een online boekhoudprogramma is tegenwoordig bij steeds meer bedrijven de standaard. Of het nu gaat om ZZP’ers of accountants, online boekhouden is het nieuwe administratiesysteem om inzage te verkrijgen in de actuele cijfers. Met software heb je 24/7 toegang tot jouw data en belangrijkste dossiers.

De voordelen van Debiteurnet

Wanneer je kiest voor Debiteurnet, kun je direct van vele functies profiteren. Hieronder noemen we de belangrijkste voordelen:

Direct van start

Met Debiteurnet staat een ervaren team voor je klaar dat je snel op weg helpt met het versturen van de eerste facturen. Onze helpdesk vindt het belangrijk dat je het maximale uit het programma haalt.

Een verbeterde cashflow

Wil je je cashflow verbeteren? Online factureren via Debiteurnet is een van de beste manieren om de gemiddelde betalingstermijn te verkorten. Je kunt Debiteurnet ook gebruiken voor andere activiteiten, zoals het versturen van offertes en genereren van rapporten.

Besparing door online boekhouden

Online boekhouden bespaart je veel tijd, doordat je alle facturen eenvoudig opvolgt. Je hebt minder personeelskosten en kunt de focus verleggen naar de primaire werkzaamheden van je bedrijf. 

Minder fouten door automatiseren

Met Debiteurnet kun je je facturen en andere bestanden automatisch verwerken. Dat betekent ook dat er minder kans op fouten is, want het programma leidt je door alle stappen en alle vaste gegevens worden automatisch ingevuld. Hierdoor lever je een betere service aan klanten en zullen ze minder vragen hebben over de facturen die je verstuurt.

Professionalisering van je bedrijf

Met Debiteurnet verstuur je facturen op basis van een template. Hierdoor zijn alle facturen consistent en komen ze overeen met de huisstijl. Hierdoor laat je een professionele indruk na bij klanten. 

Geldstromen onder controle met incassotraject

Het is vervelend als je klanten niet op tijd betalen. Met Debiteurnet kun je na het herinneringsproces facturen klaarzetten voor een automatisch incassotraject. Dit traject is juridisch volledig waterdicht. Bovendien weet je zeker dat je op een heldere, duidelijke manier communiceert naar de klant toe. Debiteurnet werkt samen met DBN Debt Collector, zodat je zelf een incassotraject start en alle incassokosten en bijbehorende rente kunt regelen.

Voordelige tarieven

Debiteurnet werkt met super voordelige tarieven. Het basisabonnement is zelfs gratis! Daarbij krijg je volledige ondersteuning van het supportteam. Met de gratis versie kun je maximaal 3 debiteuren toevoegen en onbeperkt facturen versturen. In het Extra-pakket kun je maximaal 100 debiteuren toevoegen. De kosten bedragen dan slechts € 24,95 per maand. Het Pro-pakket richt zich op MKB-ers, grote ondernemers, accountants en boekhouders. Je kunt dan onbeperkt debiteuren toevoegen voor een vaste prijs van € 39,95 per maand. De bedragen zijn exclusief btw.

Alle gegevens inzichtelijk op één plek

Heb je ook wel eens dat je je mailbox moet doorspitten om die ene factuur terug te vinden? Met Debiteurnet is dat verleden tijd, doordat je je facturen altijd vanaf één plek verstuurt en beheert. Ook is het mogelijk per klant notities toe te voegen, zodat je beter samenwerkt binnen je eigen team.

Voordelen voor accountants

Werk je als boekhouder en wil je meer inzicht in de facturen van je klanten? Met Debiteurnet heb je alle gegevens van je klanten tot je beschikking en kun je een snellere en betere service verlenen. En dat maakt het weer veel gemakkelijker om extra diensten te verlenen en meer klanten te werven.

Meer tevreden klanten

Het facturatieproces is een essentieel onderdeel in je klantenservice. Mensen vinden het prettig als ze snel een factuur ontvangen die overzichtelijk en duidelijk is. Een goede tip is om ook meerdere betaalopties toe te voegen. Dit maakt het eenvoudiger voor je klanten om te betalen, waardoor ze tevreden zullen zijn over je dienstverlening. 

Meer over Debiteurnet

Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de financiële sector en weten als geen ander hoeveel tijd het in beslag neemt om de boekhouding te regelen. Je moet rekening houden met verschillende regels en wetgeving en het overzicht houden. Ook het werken met een boekhouder kan tijdrovend zijn, want je moet zelf alle afschriften verzamelen en ieder kwartaal tijdig aanleveren. Er zijn veel boekhoudprogramma’s op de markt, maar deze zijn vaak complex en helpen niet in het vereenvoudigen van het facturatieproces. Met Debiteurnet hebben we daar nu verandering in gebracht. Zowel ZZP’ers, MKB’er, grote bedrijven als boekhouders kunnen nu heel eenvoudig de cashflow beheersen en, dankzij automatisering, vereenvoudigen. 

Maak een gratis proefaccount aan

Benieuwd naar de voordelen van Debiteurnet? Doordat het basisabonnement gratis is, kun je vandaag al de voordelen van het programma ontdekken. Uiteraard geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast! Je kunt onbeperkt contact opnemen met onze supportafdeling, zodat je snel up-and-running bent. Heb je nu al vragen over het gebruik van ons programma? Neem dan direct contact op met een van onze medewerkers, wij helpen je graag verder.