Gratis factuurprogramma van Debiteurnet

Debiteurnet biedt een gratis factuurprogramma aan om je te helpen bij het facturatieproces en de boekhouding. De software is volledig aanpasbaar aan de behoeften van ieder bedrijf. Binnen de gratis versie kun je 3 debiteuren toevoegen en onbeperkt facturen versturen. Er zijn verschillende functies beschikbaar, zoals automatisch facturen maken, facturen per e-mail versturen en het opvolgen van facturen. Alle stappen leg je vast in een heldere workflow. Benieuwd naar de voordelen van Debiteurnet? In dit artikel leggen we meer uit over de voordelen van de software.

Professionele facturen

Het gratis factuurprogramma van Debiteurnet is een nuttig hulpmiddel voor ieder bedrijf die wil werken aan een betere cashflow. Met de software kun je onbeperkt facturen opstellen en opvolgen. Door zelf sjablonen samen te stellen maak je altijd een professionele factuur in je eigen huisstijl en hoef je niet langer handmatig vaste gegevens in te voeren in Word of Excel.

Overal een factuur maken

De software van Debiteurnet is webbased en mobielvriendelijk. Hierdoor kun je op ieder moment een factuur opstellen voor de geleverde diensten of producten. Vanuit Debiteurnet kun je eenvoudig de factuur in pdf-formaat klaarzetten en bijvoegen aan de e-mail. Beheer én verstuur facturen vanaf één plek, zodat je niet langer het overzicht verliest.

Overzicht bewaren

Alle facturen worden per klant in het overzicht bewaard. Zo kun je steeds bijhouden of de facturen binnen de betalingstermijn zijn betaald. Je ziet ook in een oogopslag welke facturen te laat zijn betaald. Deze kun je automatisch klaarzetten voor een herinnering en uiteindelijk een incassotraject. Met het realtime overzicht in Debiteurnet kun je altijd op tijd actie ondernemen wanneer dat nodig is.

Periodieke facturatie

Stuur jij periodiek facturen naar één of meerdere klanten? Met onze gratis facturatie software is het heel eenvoudig om periodieke facturen automatisch klaar te zetten voor verzending. Door terugkerende taken te automatiseren werk je efficiënter en houd je meer tijd over voor de primaire werkzaamheden binnen je onderneming.

Starten met het gratis factuurprogramma van Debiteurnet

Via de website van Debiteurnet kun je heel eenvoudig een gratis account aanmaken. Ons support team staat klaar om je te helpen bij de inrichting van de facturatie software. Benieuwd hoe je het facturatieproces voor jouw bedrijf inricht binnen Debiteurnet? Hieronder leggen we alle stappen uit:

Debiteuren toevoegen

In het debiteurenoverzicht voeg je alle nodige factuurgegevens van jouw klanten toe. Binnen het gratis proefaccount is het mogelijk om 3 debiteuren toe te voegen. Nadat je de gegevens hebt vastgelegd, worden deze vervolgens automatisch opgeroepen wanneer je een nieuwe factuur maakt. Hierdoor bespaar je ontzettend veel tijd en voorkom je dat je fouten maakt.

Eenvoudig facturen maken

In het overzicht met debiteuren zie je een lijst van alle facturen voor elke klant. Je kunt gemakkelijk nieuwe facturen maken vanuit dit overzicht door de knop “Factuur maken” te kiezen. De software leidt je dan door de resterende stappen om de factuur te voltooien. Het proces is heel gebruiksvriendelijk en vereist weinig technische kennis. Jouw eerste factuur in je eigen huisstijl staat binnen een handomdraai klaar.

Facturen goed laten keuren

Binnen Debiteurnet kun je klanten facturen laten goedkeuren. Je stelt zelf een tijd in waarbinnen de klant moet reageren. Hierdoor verminder je het aantal administratieve handelingen en geef je de klant meer controle. Na de goedkeuring kun je de factuur naar de klant versturen en weet je zeker dat er geen vragen meer kunnen ontstaan over de factuur. We bieden niet alleen het makkelijkste factuurprogramma aan voor jouw bedrijf, maar zorgen er ook voor dat je jouw klanten beter betrekt bij het facturatieproces.

Herinneringen en incassotraject

Het is natuurlijk erg vervelend als klanten niet op tijd betalen. Om ervoor te zorgen dat laat betalende klanten alsnog het factuurbedrag overmaken, kun je automatisch herinneringen klaarzetten. Per klant zie je direct in het overzicht van welke facturen de betalingstermijn is verstreken. In dat geval kun je een herinneringsmail sturen, die automatisch voor je wordt klaargezet. Ook het hele incassotraject kun je via een overzichtelijke workflow automatiseren om de facturen en aanmaningskosten alsnog in rekening te brengen. Alle functies zijn binnen onze gratis facturatie software toegankelijk.

Geschikt voor grote en kleine bedrijven

Of het nu om kleine of grote bedrijven gaat, het gratis factuurprogramma van Debiteurnet is geschikt voor iedere onderneming. De factureringssoftware is ontworpen om je administratieve werk zo efficiënt en gemakkelijk mogelijk te maken. Bovendien is ons gratis factureringsprogramma ideaal voor bedrijven die een overzicht van al hun klanten willen hebben, zonder dat er een groot aantal administratieve medewerkers nodig is. De gratis facturatie software kun je helemaal afstemmen op de grootte en behoeften van jouw bedrijf.

Logo factuur en huisstijl

Binnen het online factuurprogramma van Debiteurnet kun je jouw bedrijfslogo toevoegen. Door goed opgemaakte facturen te versturen waarop jouw logo consistent vermeld staat, maak je een professionele indruk op klanten. Een mooie factuur die overzichtelijk is, zorgt er in de praktijk vaak ook voor dat de klant eerder betaalt. De gratis facturen van Debiteurnet hebben hetzelfde niveau als andere softwarepakketten waar je wel gebruik moet maken van een betaalde versie. Bovendien biedt Debiteurnet extra functionaliteiten zoals het toevoegen van een G-rekening of het verleggen van de BTW.

Meerdere debiteuren toevoegen

Wanneer je meer dan drie debiteuren wilt toevoegen binnen Debiteurnet, moet je de software upgraden naar een betaalde versie. Voor slechts 24,95 euro per maand kun je al 100 debiteuren toevoegen. Door de vele functionaliteiten en de toegang tot ons supportteam, heb je altijd het beste factuurprogramma tot je beschikking.

Waarom geen gebruik maken van een office pakket?

Een kantoorpakket, zoals Microsoft Office, bevat een aantal programma’s die voor facturering gebruikt kunnen worden. Het probleem hiervan is dat het lastig kan zijn om de programma’s met elkaar samen te laten werken en gegevens geautomatiseerd in te voeren. Ook is het erg lastig om het overzicht te bewaren wanneer je de administratie bijhoudt in Excel-sheets. Met onze gratis facturatie software kun je alle stappen in één systeem uitvoeren. Dit maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om de BTW-aangifte te doen en het overzicht te bewaren over de status van alle verstuurde facturen.

Facturen maken in Word

Veel ondernemers gebruiken een standaard template in Word om hun facturen te maken. Dit is eigenlijk niet handig, omdat je het document bij iedere nieuwe factuur moet kopiëren. Ook alle klantgegevens moet je iedere keer opnieuw handmatig invoeren, wat veel tijd kost. Een ander nadeel is dat de facturen op je computer worden opgeslagen, waardoor je er niet bij kunt als je onderweg bent. Een gratis facturatieprogramma zoals Debiteurnet helpt je om sneller facturen te maken en te verwerken vanop iedere locatie.

Tips om jouw facturatieproces te verbeteren

Wil je de manier waarop je facturen maakt graag verbeteren? Wij geven een aantal handige tips waar je nu al van kunt profiteren:

  • Zorg dat je de facturen op tijd verstuurd. Het direct versturen van de factuur zorgt ervoor dat de klant jouw geleverde product of dienst nog vers in het geheugen heeft staan. Dit vergroot de kans dat de factuur snel betaald wordt.
  • Facturen moeten duidelijk en beknopt zijn. Zorg ervoor dat alle informatie gemakkelijk te vinden is en dat je klanten precies weten hoeveel ze moeten betalen.
  • Gebruik een logo op de factuur om je bedrijf onmiddellijk herkenbaar te maken. Gebruik standaard sjablonen voor alle documenten en probeer het hele jaar door dezelfde stijl aan te houden. Hierdoor zijn je facturen altijd herkenbaar voor klanten.  
  • Zorg dat alle gegevens zoals KvK-nummer, factuurnummer, BTW, omschrijving van de producten en/of diensten etc. altijd duidelijk vermeld staan.
  • Heb je klanten in het buitenland en te maken met vreemde valuta? Met een slim software systeem kun je facturen maken in elke valuta en de wisselkoers uitrekenen.

Debiteurnet voor ZZP’ers

Als ZZP’er of MKB’er ben je al veel geld kwijt aan de boekhouder. Daarom wil je ook niet te veel geld en tijd kwijt zijn aan je eigen administratie. Door gebruik te maken van Debiteurnet, kun je een groot deel van de administratie zelf uitvoeren en ben je niet langer aangewezen op externe experts. Bovendien stelt het programma je in staat om je echt te focussen op jouw core business.

Waaruit bestaat een factuur?

Gratis factureren via Debiteurnet betekent dat alle onderdelen in het document worden opgenomen die wettelijk verplicht zijn. Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, worden deze gegevens automatisch opgenomen in de factuur. Op basis van de klantgegevens verwerkt het programma alle gegevens. Hieronder noemen we de onderdelen waaruit de factuur bestaat:

Eigen logo factuur

Het bedrijfslogo wordt altijd op een consistente manier weergegeven in de facturen. Of je nu een kleine ondernemer bent of een groter bedrijf, jouw facturen zien er altijd professioneel uit.

Klantgegevens

Alle klantgegevens, zoals de bedrijfsnaam, contactpersoon, adresgegevens etc. worden opgehaald uit de klantendatabase en automatisch ingevuld.

Jouw bedrijfsgegevens

Het is wettelijk verplicht om jouw contactgegevens duidelijk op de factuur te vermelden. Zo moet je zaken als de bedrijfsnaam, IBAN, adresgegevens, contactgegevens, KvK-nummer en BTW-nummer vermelden. Met Debiteurnet leg je deze gegevens slechts één keer vast, waardoor je fouten in de toekomst voorkomt.

Vermelding van het factuurnummer

Ook het factuurnummer moet je duidelijk vermelden op de factuur. Debiteurnet vult deze automatisch voor je in, zodat er geen problemen ontstaan tijdens het boekhouden. Ook andere gegevens, zoals klantnummer of referentienummer worden automatisch voor je ingevuld. De gegevens kun je uiteraard op ieder moment wijzigen.

Factuurregels/omschrijving

Bij de factuurregels geef je een duidelijke omschrijving van de geleverde diensten en/of producten. Zo geef je de hoeveelheid aan en geef je per eenheid een duidelijke omschrijving, zodat jouw klant precies weet welke kosten er in rekening werden gebracht. Met Debiteurnet selecteer je eenvoudig het juiste BTW-tarief en wordt het totale bedrag voor de klant netjes getoond.

Totalen

Onderaan de factuur staat natuurlijk het subtotaal voor de diensten en/of producten vermeld. Het bedrag wordt eerst zonder en daarna met BTW vermeld. Debiteurnet telt alle bedragen voor je bij elkaar op, zodat het subtotaal altijd klopt. Hiermee voorkom je dat er fouten in de facturen komen te staan.

Vermelding van de betalingstermijn

In de voettekst wordt de betalingstermijn duidelijk vermeld. De betalingstermijn leg je eenmalig vast in Debiteurnet en wordt vervolgens automatisch ingevuld. Je kunt de betalingstermijn natuurlijk ook handmatig aanpassen. Nadat de betalingstermijn verstreken is, zet Debiteurnet de factuur automatisch voor een herinneringstraject klaar. De hele opvolging, zoals het versturen van een herinneringsmail kun je automatiseren.

Waarom is factureren zo belangrijk?

Een goede factuur maken is ontzettend belangrijk om op tijd betaald te krijgen. De factuur is een document dat altijd wordt bekeken door je klanten, dus het is een uitgelezen kans om je bedrijf een professionele uitstraling te geven. Daarnaast zijn er veel klanten die de factuur controleren, dus je wil te allen tijde voorkomen dat hier fouten op staan. Het goed inrichtingen van je facturatieproces is dus een absolute must voor een goede dienstverlening naar klanten.

Veelgestelde vragen over Debiteurnet

Kan ik een factuur op een later moment afmaken?

Ja, alle gegevens worden automatisch opgeslagen in Debiteurnet. Je kunt op een later tijdstip verder werken aan de factuur en deze klaarzetten voor verzending.

In welk formaat worden mijn facturen geleverd?

Debiteurnet verstuurt facturen altijd in Pdf-formaat. Dit zorgt ervoor dat de lay-out van de factuur behouden blijft, ongeacht welke software of printer je gebruikt.

Hoe kan ik de factuur versturen?

Je kunt vanuit Debiteurnet automatisch de factuur als bijlage per e-mail versturen. Je kunt het Pdf-bestand ook downloaden en zelf naar de klant versturen.

Kan ik mijn facturen afdrukken?

Ja, je kunt je facturen gemakkelijk afdrukken. De lay-out van de factuur blijft altijd behouden, ongeacht welke software of printer je gebruikt.

Is er een limiet aan het aantal facturen dat ik kan sturen?

Nee, er is geen limiet aan het aantal facturen. Je kunt zoveel facturen sturen als je wilt binnen Debiteurnet.

Kan ik verschillende producten en diensten op één factuur combineren?

Ja, je kunt gemakkelijk een factuur maken met meerdere producten en/of diensten. Geef een duidelijke beschrijving van elke eenheid en de kosten.

Hoeveel Debiteuren kan ik toevoegen?

Binnen het gratis account van Debiteurnet kun je maximaal 3 debiteuren toevoegen. Hierna moet je het programma upgraden naar een betaalde versie. Met het extra pakket kun je voor 24,95 euro per maand maximaal 100 debiteuren toevoegen. Met de pro versie betaal je 39,95 per maand en kun je onbeperkt debiteuren toevoegen.

Mogelijkheden van Debiteurnet

Of je nu een startende ondernemer bent of een groot bedrijf, Debiteurnet biedt vele opties om jouw factuurproces te automatiseren. Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Start vandaag nog met jouw gratis proefaccount.