Een e-factuur maken doe je eenvoudig met Debiteurnet

Wil jij professioneel ogende facturen maken en versturen naar de klant? Met Debiteurnet maak je een digitaal factuur in slechts enkele minuten. De software is zeer eenvoudig te gebruiken en bovendien tot 3 debiteuren gratis! In dit artikel zullen we alle voordelen van Debiteurnet bespreken en leggen we uit hoe je met het programma geweldig uitziende facturen kunt maken. Benieuwd waarom het handmatig invoeren van gegevens niet langer effectief is en waarom je moet kiezen voor slimme software? Lees dan vooral verder.

Wat is e-factureren?

Een e-factuur dient als een traditionele factuur, maar heeft als voordeel dat deze digitaal gemaakt en verstuurd wordt. Het versturen van E-facturen is goedkoper dan fysieke facturen, omdat er geen drukkosten zijn en je bespaart veel tijd. Per klant zie je welke facturen zijn verstuurd en betaald via een digitaal overzicht. Wat ook handig is, is dat je bij e-factureren het versturen van herinneringen automatisch kunt instellen wanneer de betalingstermijn is verstreken. Een ander groot voordeel is dat je jouw logo en huisstijl goed kunt verwerken, wat bijdraagt aan een professionele uitstraling.

Wat is het verschil tussen een digitale en normale factuur?

Een e-factuur wordt verstuurd vanuit een geautomatiseerd systeem naar een ander systeem. Enkel een pdf-bestand is dus bijvoorbeeld geen e-factuur. Het gaat dus altijd om een digitaal bestand dat automatisch verwerkt en opgevolgd kan worden. E-facturen zijn over het algemeen zeer gebruiksvriendelijk, omdat voor alle partijen een aantal stappen geautomatiseerd en vereenvoudigd worden.

E-facturen maken met een professionele uitstraling

Je kunt met een programma zoals Debiteurnet in een paar minuten professionele e-facturen maken. Hieronder benoemen we de belangrijkste voordelen en functies van Debiteurnet:

Logo en huisstijl in jouw e-facturen

Jouw logo en huisstijl zijn erg belangrijk voor het imago van je bedrijf. Je kunt je logo gemakkelijk aan facturen toevoegen met Debiteurnet. Met de juiste basisinstellingen hoef je alleen nog maar een Debiteur te selecteren. Hierdoor maak je professioneel ogende facturen in een handomdraai met alle nodige informatie.

Status per klant en factuur inzichtelijk

Debiteurnet geeft je een duidelijk overzicht van de verzonden en te betalen facturen. Per klant zie je wat de verwerkingstijd is en welke facturen nog openstaan. Als de betalingstermijn is verstreken, wordt er automatisch een herinnering gestuurd naar de klant. Hierdoor voorkom je achterstallige betalingen en kun je je cashflow verbeteren.

Goedkeuren en online betalen

Met Debiteurnet kun je de klant met één druk op de knop facturen laten goedkeuren. De informatie wordt direct binnen het programma opgeslagen. De volledige flow per factuur wordt inzichtelijk gemaakt in het programma. Ook kun je per factuur notities voor jezelf of collega’s achterlaten, zodat je misverstanden voorkomt.

E-facturen in één keer versturen

In Debiteurnet zijn alle standaard gegevens van je klanten opgeslagen. Denk aan hun naam, adresgegevens en e-mailadres. Handmatige invoer van gegevens is hierdoor verleden tijd. Ook is het programma vanaf iedere locatie en op ieder apparaat toegankelijk. Hierdoor kun je bijvoorbeeld onderweg eenvoudig een factuur versturen.

Compleet boekhoudpakket

Debiteurnet is meer dan alleen een programma voor factureren. Het programma bevat een compleet overzicht met al je klanten en betalingen. Je ziet per klant de geschiedenis en de betaalstatus. Al je medewerkers werken vanuit hetzelfde centrale platform, waardoor je nooit meer het overzicht verliest. Online facturen maken is met Debiteurnet dus sneller en gemakkelijker dan ooit tevoren.

Alle e-facturen direct verwerkt in je boekhouding

Debiteurnet werkt in real time. Alle e-facturen die je ontvangt, verschijnen automatisch in je eigen boekhoudsysteem of g-rekening. Zo krijg je een volledig en nauwkeurig overzicht van alle betalingstransacties.

Eisen aan een elektronische factuur

E-facturen worden per e-mail verstuurd en hoeven niet afgedrukt te worden. De factuur is samengesteld uit verschillende bestanden, die gemakkelijk samen met de klantgegevens in een e-mail kunnen worden bijgevoegd. Ook kun je een link versturen waarop de klant kan klikken en meteen bij de digitale factuur komt. Een e-factuur moet aan dezelfde eisen voldoen als een factuur die je per post verstuurt. Zo zijn er eisen voor verzending en adressering. Met Debiteurnet voldoe je altijd aan alle eisen en heb je de vereiste gegevens goed verwerkt. Ook het versturen van herinneringen tot het uiteindelijk incasseren is juridisch waterdicht.

Waarom overstappen op digitaal factureren?

Elektronische facturen zijn de toekomst. Door gebruik te maken van een slim programma heb je een krachtig hulpmiddel tot je beschikking waarmee je met gemak en minimale kosten overschakelt naar een digitale administratie. Hieronder hebben we een aantal belangrijke voordelen van e-facturering uiteengezet:

Je bespaart veel tijd en geld

Doordat je zelf niet meer handmatig gegevens per factuur hoeft in te voeren, bespaar je veel tijd. Ook hoef je niet langer in je inbox te zoeken naar facturen en uit te zoeken welke klanten nog moeten betalen. 

G-rekening

Wanneer je personeel detacheert, kun je klanten met een g-rekening laten betalen. De klant is hierdoor ook sneller geneigd om personeel via jou in te huren, omdat een g-rekening bescherming biedt tegen aansprakelijkheid vanuit de belastingdienst. Alle verschuldigde loonheffingen worden eenvoudig op de g-rekening gestort.

Je voldoet aan alle eisen

Met Debiteurnet voldoe je altijd aan alle eisen, zoals de tijd en datum voor het versturen van facturen. Je kunt ook een referentienummer toevoegen aan elke factuur die verstuurd wordt. Doordat je altijd aan de wetgeving voldoet, kun je met een goed gevoel jouw cashflow beheersen.

Direct e-facturen versturen

Een online factuur maken gaat veel sneller dan handmatige verwerking van alle gegevens. Hierdoor ben je in staat om de factuur eerder naar de klant te versturen. De klant is hierdoor ook eerder geneigd om de factuur sneller te betalen. Bovendien draagt een snelle facturatie bij aan een hogere klanttevredenheid. 

Nooit gegevens kwijt

Je raakt de gegevens nooit meer kwijt, want alles wordt direct in je eigen boekhoudsysteem opgeslagen. Je bent altijd in staat om verzonden facturen te bekijken met Debiteurnet, ook nadat ze betaald zijn. Zo kun je een volledig overzicht houden van al je facturen en betalingen.

Vele opties in Debiteurnet

Debiteurnet heeft vele opties, zoals de verlegde btw-regeling, g-rekening, factoringinformatie en het vastleggen van een betalingsregeling. Je kunt je cashflow aanzienlijk verbeteren en altijd overzicht houden over de status van jouw debiteuren.

Overzicht en rust

Het grootste voordeel van digitaal factureren is misschien wel dat je altijd overzicht en rust houdt. Je kunt er zeker van zijn dat je facturen correct verwerkt worden en dat je altijd de best mogelijke service biedt aan je klanten. Ook klanten zullen e-facturatie waarderen, want voor hen wordt het veel eenvoudiger en sneller om facturen te betalen.

E-facturering draagt bij aan professionele uitstraling

E-facturering draagt bij aan een professioneel imago. Het is moderner dan een papieren factuur en geeft je een extra concurrentievoordeel. Je bent ook optimaal voorbereid op alle toekomstige eisen die betrekking hebben op e-facturering.

E-factureren is duurzamer

De uitdagingen op het gebied van klimaat en milieu staan binnen veel bedrijven centraal. Online facturatie is een stuk duurzamer, omdat je het gebruik van papier aanzienlijk vermindert. Bovendien bespaar je veel geld, want je hoeft facturen niet langer af te drukken en handmatig te verwerken.

Elektronisch factureren is betrouwbaarder

Doordat je zo veel mogelijk menselijke handelingen automatiseert, maak je veel minder fouten in het facturatieproces. Mensen maken nu eenmaal fouten, maar door over te stappen op digitale facturatie kun je dit voorkomen. Hierdoor hoef je niet langer creditnota’s op te stellen als er iets is misgegaan.

Archivering is niet langer nodig

Met elektronische facturering kun je facturen eenvoudig archiveren zodra ze betaald zijn. Dit bespaart je veel ruimte op kantoor, omdat je de facturatie niet meer fysiek hoeft te archiveren. De archiefkasten vol met mappen zijn hierdoor verleden tijd!

Je bespaart op accountants

Alle facturen worden automatisch in je boekhoudsysteem opgeslagen, zodat je alles zelf kunt afhandelen zonder dat je telkens een boekhouder of accountant moet bellen als er iets misgaat. 

E-facturatie is een investering die zich terugverdient

Je doet wellicht een aanzienlijke investering als je overstapt op een e-facturatiesysteem, maar deze verdient zich snel terug want je bespaart ontzettend veel geld op personeels- en materiaalkosten. Ook maak je bijna geen fouten meer in het facturatieproces, waardoor je een flinke professionaliseringsslag maakt.  

Debiteurnet: probeer het gratis uit!

Wil je de facturatie online laten verlopen, maar weet je nog niet welk programma je moet uitkiezen? Wij geloven dat jij eerst overtuigd moet zijn van de kwaliteiten van ons programma. Daarom kun je je nu gratis aanmelden voor Debiteurnet! Wij helpen je met de inrichting van het systeem en zorgen dat jij grip krijgt op je cashflow. Je bent binnen 1 dag up-and-running en kunt meteen beginnen met de eerste digitale facturen. Op jouw e-factuur staan altijd de nodige gegevens verwerkt om aan de regels van de Europese Commissie te voldoen. Benieuwd hoe het werkt? Maak dan nu een gratis account aan. Uiteraard geheel vrijblijvend: je zit nooit ergens aan vast.

Meer informatie over Debiteurnet

Debiteurnet heeft als doel om ondernemers te ondersteunen in hun primaire proces door ze te ontzien in financiële processen. Door een complete en eenvoudige online tool aan te bieden is het beheren van debiteuren en facturen niet langer een vervelend proces. De unieke incasso workflow zorgt ervoor dat je altijd de aanmaningen onder controle hebt. Wil je graag meer informatie over de functies van Debiteurnet? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag hoe je jouw facturen online snel verstuurt naar je klanten.