Beveiliging

SSL-certificaat en binnenkort ISO-certificering 27001

Debiteurnet maakt gebruik van beveiligde servers. Hiervoor beschikken wij over het SSL-certificaat, welke staat voor Secure Sockets Layer. Dit betekent dat er een beveiligde laag is geplaatst tussen de server en een internetbrowser. Hierdoor worden de gegevens beveiligd.

Voorts zijn wij bezig met ISO-certificering 27001. Hiermee laten wij zien dat we aan alle eisen voldoen inzake informatiebeveiliging. Binnenkort volgt het certificaat.

Wat is ISO 27001?
ISO 27001 is wereldwijd het meest bekende- en erkende certificaat als het gaat om het beveiligen van informatie. Het heeft als doel om informatie binnen de organisatie veilig te stellen. Hierbij gaat het om vertrouwelijkheid, transparantie en integriteit van de informatie.

Waarom ISO 27001?
Allereerst is deze certificering belangrijk om aan te tonen aan onze klanten dat wij met uiterste zorgvuldigheid omgaan met de informatie. Dit straalt een zekere professionaliteit uit welke Debiteurnet belangrijk vindt. Tevens willen wij hiermee laten zien dat al onze processen, maatregelen en procedures afgestemd zijn op deze certificering. Tot slot willen wij laten zien dat u gerust bedrijfsinformatie kunt gebruiken in de software van Debiteurnet, omdat de servers beveiligd zijn.

Wat houdt deze certificering in?
Het ISO-certificaat geeft de klanten van Debiteurnet zekerheid dat Debiteurnet met uiterste zorgvuldigheid omgaat met informatie, en dat zij belang hecht aan de privacy van haar klanten. Het ISO 27001 certificaat is drie jaar geldig, welke inhoudt dat wij elke 3 jaar getoetst worden. Naast deze toetsing is Debiteurnet intrinsiek gemotiveerd om op dagelijkse basis de beveiliging van haar systemen te optimaliseren.